O taʻavale Hydrogen a Europa e ulufale atu i le 'vaitaimi o le tuputupu aʻe gafataulimaina' i le 2028

I le aso 24 o Aokuso, H2Accelerate, o se faiga faapaaga a kamupani multinational e aofia ai le Daimler Trucks, IVECO, Volvo Group, Shell ma le Total Energy, na tuʻuina atu lana pepa paʻepaʻe fou "Fuel cell Trucks Market Outlook" (" Outlook "), lea na faʻamalamalamaina ai ona faʻamoemoega mo le Suauʻu. ta'avale feavea'i ma le fa'aogaina o le eletise eletise i Europa.O lo'o fa'atalanoaina fo'i le lagolago o faiga fa'avae e mana'omia ona fa'atupuina ina ia maua ai le leai o ni fa'avevela mai uta i uta i Europa.

I le lagolagoina o ana sini o le decarbonization, ua fuafuaina e le Outlook ni vaega se tolu mo le faʻapipiʻiina i le lumanaʻi o taʻavale hydrogen i Europa: o le vaega muamua o le "faʻatulagaina o suʻesuʻega", mai le taimi nei seia oʻo i le 2025;O le vaega lona lua o le vaitaimi o le "fa'alauiloa tulaga tau pisinisi", mai le 2025 i le 2028;O le vaega lona tolu o le maeʻa lea o le 2028, o le vaitaimi o le "tuputupu aʻe gafataulimaina".

I le vaega muamua, o le selau muamua o loli eletise o le a faʻapipiʻiina, e faʻaaoga ai le fesoʻotaʻiga o loʻo i ai nei o nofoaga faʻatumu.Ua maitauina e le Outlook e ui o le a mafai e le fesoʻotaʻiga o loʻo i ai nei nofoaga faʻamaʻi eletise ona faʻafeiloaʻi manaʻoga i lenei vaitau, o le fuafuaina ma le fausiaina o atinaʻe fou o le hydrogen e tatau foi ona i ai i le lisi o mataupu i lenei vaitau.

I le vaega lona lua, o le a ulu atu le alamanuia loli hydrogen i le tulaga o atinae tetele.E tusa ai ma le Outlook, e faitau afe taʻavale o le a tuʻuina atu i totonu o lenei vaitau ma o se fesoʻotaʻiga i Europa atoa o nofoaga faʻamaʻi i luga o alalaupapa felauaiga autu o le a fausia ai se vaega autu o se maketi o le hydrogen gafataulimaina i Europa.

I le vaega mulimuli o le "tuputupu a'e gafataulimaina", lea e atiina ae ai le tamaoaiga o fua e fesoasoani e faaitiitia tau i luga o le sapalai laina, e mafai ona aveese le lagolago tau tupe a le malo e fausia faiga faavae lagolago gafataulimaina.O lo'o fa'amamafaina e le Va'aiga e mana'omia le galulue fa'atasi a le au gaosi ta'avale, fa'atauga o le hydrogen, tagata fa'atau ta'avale ma le malo o setete o EU ina ia ausia lea va'aiga.

O loʻo malamalama e faʻapea ina ia mautinoa le ausia o sini o le tau, o loʻo taumafai malosi Europa e suia le vaega o uta auala.O lea gaioiga e mulimulitaia ai se tautoga a le au fai loli tetele a Europa e taofi le faʻatau atu o taʻavale e faʻaosoina i le 2040, 10 tausaga na muamua atu nai lo le mea na fuafuaina.H2Accelerate kamupani sui ua amata ona faʻalauiloaina le faʻaogaina o taʻavale hydrogen.I le amataga o Aperila 2020, na sainia ai e Daimler se maliega muamua e le o noatia ma le Volvo Group mo se pisinisi faʻatasi fou e atiaʻe, gaosia ma faʻatau pisinisi faʻaogaina masini eletise mo taavale faʻatau pisinisi mamafa ma isi faʻataʻitaʻiga faʻaoga, faʻatasi ai ma le tele o gaosiga o oloa suauu mo mamafa. loli e tusa ma le 2025.

I le masina o Me, na faailoa mai ai e le Daimler Trucks ma le Shell New Energy ua latou sainia se maliliega lea na tautino ai e Shell le fausia o nofoaga mo le hydrogenation mo loli mamafa na faatau atu e Daimler Trucks i tagata faatau.I lalo o le maliliega, o le a fausia ai e Shell ni nofoaga e faʻatumu ai loli mamafa i le va o le taulaga o Rotterdam i Netherlands ma nofoaga autu o gaosiga o le hydrogen i Cologne ma Hamburg i Siamani mai le 2024. 1,200km i le 2025, ma tuʻuina atu 150 nofoaga faʻatumu ma e tusa ma le 5,000 Mercedes-Benz mamafa-tiʻeti afi suauʻu loli i le 2030, "o le tala lea a kamupani i se faamatalaga soofaatasi.

"Ua sili atu lo matou talitonuina nai lo se isi lava taimi, e tatau ona amata vave le faʻamamaina o uta i luga o le auala pe afai e manaʻomia le ausia o sini o le tau," o le tala lea a le sooupu a le H2Accelerate Ben Madden i le faʻalauiloaina o le vaaiga: "O lenei pepa paʻepaʻe lata mai mai ia i matou o loʻo faʻaalia ai le tuuto o le au taaalo i lenei taua taua. pisinisi i le faʻalauteleina o tupe teufaafaigaluega ma lagolagoina le au fai faiga faʻavae i le faia o laasaga talafeagai e faʻafaigofie ai nei tupe teufaafaigaluega."


Taimi meli: Aukuso-31-2021