O le aʻafiaga o le "le lava o chip" ua faʻaitiitia, ma 290,000 loli resitala i Europa ma le US i lenei tausaga

O le Volvo Trucks a Suetena na fa'amauina se tupe mama e sili atu nai lo le fa'amoemoeina i le kuata lona tolu i luga o le mana'oga malosi, e ui i le le lava o chip na fa'alavelaveina ai le gaosiga o loli, na lipotia mai e le aufaasālalau mai fafo.Volvo Trucks' adjusted operating profit na siitia 30.1 pasene i le SKr9.4bn ($1.09 piliona) i le kuata lona tolu mai le Skr7.22bn i le tausaga na muamua atu, ma sasaina ai le au suʻesuʻe o faʻamoemoega o Skr8.87bn.

 

 

 

O le aʻafiaga o le "matua le lava" ua faʻaitiitia, ma 290,000 loli resitalaina i Europa ma le US i lenei tausaga

 

 

 

O le le lava o le semiconductor i le lalolagi atoa ua afaina ai le tele o vaega o gaosiga, aemaise lava le pisinisi taʻavale, ua taofia ai Volvo mai le faʻamanuiaina atili mai le malosi o tagata faʻatau.E ui lava i le malosi o le toe faʻaleleia o le manaʻoga, o tupe maua a Volvo ma tupe mama fetuutuunai o loʻo tumau pea i lalo ifo o le faʻamaʻi.

 

O le le lava o vaega ma le tele o uta na mafua ai le faʻalavelaveina o gaosiga ma faʻateleina tau, e pei o pamu afi, vaega afi ma vaega faʻamafanafana, o le tala lea a Volvo i se faʻamatalaga.Na taʻua foi e le kamupani o loʻo faʻamoemoeina nisi faʻalavelave ma tapunia o lana gaosiga o loli ma isi gaioiga.

 

Fai mai Jpmorgan e ui lava i le aʻafiaga o tupe meataalo ma uta, na tuʻuina atu e Volvo "se seti lelei o taunuuga"."E ui o loʻo tumau pea le le mautonu o faʻafitauli o fesoʻotaʻiga ma le le lava o le semiconductor o loʻo aʻafia ai le pisinisi taʻavale i le afa lona lua o le 2021, matou te ioe o le maketi o loʻo faʻamoemoeina se siʻitia laʻititi."

 

E tauva le Volvo Trucks ma le Daimler ma Traton a Siamani.Fai mai le kamupani, o poloaiga mo ana loli, e aofia ai ituaiga e pei o Mark ma Renault, na pa'ū 4% i le kuata lona tolu mai le tausaga na muamua atu.

 

Ua valoia e Volvo o le maketi o loli mamafa a Europa o le a tupu i le 280,000 taʻavale ua resitalaina i le 2021 ma o le maketi a Amerika o le a oʻo atu i le 270,000 loli i lenei tausaga.O maketi mamafa a Europa ma Amerika o loʻo faʻatulagaina e faʻatupulaia i le 300,000 iunite na resitalaina i le 2022. Na valoia e le kamupani le 290,000 resitara loli i Europa ma le US i lenei tausaga.

 

Ia Oketopa 2021, na taʻua ai e Daimler Trucks o le a faʻaauau pea ona maualalo le faʻatau atu o loli i le 2022 ona o le le lava o le chip na faʻalavelaveina ai le gaosiga o taavale.


Taimi meli: Oke-26-2021