Volvo Trucks ua tuuto atu i le eletise o le atinaʻeina o logistics

Faatasi ai ma ni loli fou e tolu o loʻo faʻatau atu i lenei tausaga, ua talitonu Volvo Trucks ua matua le eletise o felauaiga i luga o le auala mo le televave o le tuputupu aʻe. .I totonu o le Iuni a Europa, mo se faʻataʻitaʻiga, toeitiiti atoa le afa o galuega faʻapipiʻi e mafai ona eletise i le lumanaʻi.

O le tele o tagata fa'atau femalagaiga i totonu ma fafo ua fa'aalia le fiafia tele i ta'avale eletise. O le malosi o lo'o i tua atu o le Volvo Truck o lo'o va'ai i luma sini o le tau ma tagata fa'atau lava latou mana'omia mo le maualalo-carbon, felauaiga mama.

"O le tele ma le tele o kamupani felauaiga o loʻo latou iloa e manaʻomia ona latou vave faia le suiga i le eletise, e le gata mo mafuaaga tau le siosiomaga ma ona o le tauvaga faʻatauvaʻa e faʻafetaui ai manaoga o latou tagata faʻatau mo felauaiga gafataulimaina. Volvo Trucks o le a faʻaauau pea ona ofoina atu le tele o oloa faʻapitoa. i le maketi, lea o le a fesoasoani i le tele o kamupani felauaiga e uia le auala i le eletise." "O le tala lea a Roger Alm, peresitene o Volvo Trucks.

E tolu ta'avale mamafa fou ua fa'aopoopoina i le ta'avale eletise

Faatasi ai ma le faʻalauiloaina o faʻataʻitaʻiga eletise i le Volvo Truck FH ma le FM fou, o felauaiga eletise e le toe faʻatapulaʻaina i felauaiga i totonu o le taulaga ae faʻapea foʻi i felauaiga faʻaitulagi i totonu o le taulaga. o le fausiaina ma le fausiaina o pisinisi felauaiga sili atu le pisa-faʻaitiitia ma faʻafeiloaʻi le siosiomaga i se auala fou.

O le gaosiga o faʻataʻitaʻiga eletise fou i Europa o le a amata i le afa lona lua o le 2022, ma o le a latou faʻatasi ma le Volvo's FL ma FE faʻasologa eletise eletise mo felauaiga i le taulaga. ua fa'atau atu le ta'avale eletise VNR talu mai Tesema. Fa'atasi ai ma le fa'aopoopoina o fa'ata'ita'iga fou o ta'avale, o lo'o i ai nei le ta'avale eletise e ono a le Volvo Trucks - ma le mamafa, ma avea ai ma ta'aloga sili ona atoatoa o ta'avale eletise fa'apisinisi i totonu o le alamanuia.

E fetaui ma le toeitiiti atoa le afa o le aofaʻi o manaʻoga o felauaiga a le EU

Faʻatasi ai ma suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le faʻataʻitaʻiga fou e iai le maualuga o le utaina, sili atu le malosi o le eletise ma le lautele e oʻo atu i le 300km, Volvo Trucks 'eletise faʻapipiʻi e mafai ona aofia ai le tusa ma le 45% o le aofaʻi o fefaʻatauaiga i Europa i aso nei. faʻaitiitia le aʻafiaga o le tau o felauaiga i luga o le auala, lea e tusa ma le 6 pasene o le kaponi a le EU, e tusa ai ma faʻamaumauga aloaia.

"O loʻo i ai le tele o le gafatia mo le eletise o loli i Europa ma isi vaega o le lalolagi i se taimi lata mai." "Ina ia faʻamaonia lenei mea, matou te setiina se sini umi e oʻo atu i le 2030, o loli eletise o le a maua le afa o a matou faʻatau uma i totonu. Europa. O le faʻalauiloaina o a matou loli mamafa fou e tolu o loʻo faʻailogaina ai se laʻasaga tele i lena sini.

Tuuina atu le tele o fofo eletise

I le faaopoopo atu i loli eletise, Volvo Trucks 'electrification programme e aofia ai le atoatoa o meaola faanatura ma le tele o auaunaga, tausiga, ma fofo tau tupe, faʻapea foʻi ma isi filifiliga e fesoasoani ai i tagata faʻatau e faʻafaigofie ma vave le suiga i felauaiga eletise. fa'atau e fa'atautaia a latou va'a fe'avea'i eletise a'o fa'atumauina lelei le gaosiga.

"O le atoatoaga o fofo felauaiga eletise o loʻo ofoina atu e matou ma a matou 'auʻaunaga faʻatau oloa i le lalolagi atoa o le a faia se sao taua i le faʻamautinoaina o manuia o matou tagata faʻatau," o le tala lea a Roger Alm.

E le o toe mamao ona o'o mai lea o ta'avale eletise mo suau'u vai

I le lumanaʻi, e mafai foʻi ona faʻaogaina taʻavale eletise mo felauaiga mamao. Ina ia mafai ona faʻamalieina manaʻoga luʻitau o le tele o le gafatia o le uta ma le mamao umi, Volvo Trucks fuafua e faʻaogaina le hydrogen fuel cell technology.

"O loʻo televave le alualu i luma o tekinolosi ma matou fuafua e faʻaeletise felauaiga mamao e faʻaaoga ai maʻa ma suauʻu hydrogen," o le tala lea a Roger Arm."O la matou sini o le amata faʻatau atu o loli eletise eletise i le afa lona lua o lenei seneturi, ma matou te mautinoa e mafai ona matou ausia lena sini."

Ae mo le alamanuia pamu vai, fou faatekinolosi o le a le maalofia, pe Volvo loli mamafa pamu, Benz mamafa loli pamu, e oo lava MAN pamu, pamu vai Perkins, moni uma pamu vai mo tiute mamafa loli i EU , US o le a atiina ae vave.


Taimi meli: Me-12-2021